Neem je hond mee tijdens een camperreis

17 februari 2023 Off By admin

Ga je met het hele gezin op reis, dan kan de hond uiteraard niet ontbreken. En met kampeervakanties is dat dan ook eenvoudig te realiseren. Want er zijn gelukkig zowel in Nederland als in Europa genoeg campings te vinden waar je hond altijd welkom is! 

In dit artikel vertellen we je de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het meenemen van je hond op een camperreis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede hondenmand, maar ook vaccinaties. Want eenmaal goed voorbereid op reis gaan is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je trouwe viervoeter!

Gezond op reis

Je wil een bezoek aan de dierenarts liever voorkomen op vakantie. Zorg om die reden voor een goede voorbereiding, ook op gebied van verzorging. Zorg voor de juiste gebitsverzorging hond. Ze kunnen namelijk door een een slechte gebitsverzorging ontstekingen krijgen. Deze kunnen van het gebit doorslaan naar andere delen van het lichaam. Gebitsverzorging is dus erg belangrijk! Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Voorkom dure dierenarts bezoekjes eenvoudig door dagelijks aan de gebitsverzorging van je hond te denken. Dit kun je simpelweg doen door kauwsnacks te geven die tandplak en tandsteen voorkomen. Heeft je hond toch last van slechte adem of tandsteen? Dan kun je ook speciale tandenborstels kopen voor je hond.

Vaccinatie

Check uiteraard voordat je op reis gaat welke vaccinaties je hond nodig heeft voor het bezoeken van een bepaald land en zorg daarnaast ook dat je het hondenpaspoort op zak hebt. Zorg onderweg voor voldoende stops en vergeet zijn drinkbak en fles water niet! 

Zorg voor comfort!

De rustplek van je hond is op reis net zo belangrijk als thuis. Dus zorg ook op reis voor een mand of kussen die groot genoeg is voor jouw hond. Want als je een grote hond hebt en deze heeft een te kleine mand, dan zal dit voor een oncomfortabele en ongemakkelijke houding zorgen. Je wilt natuurlijk niets liever dan dat je hond net zo’n goede nachtrust zal hebben als de rest van het gezin!

Zijn honden overal welkom?

Op de meeste campings in Europa zijn honden welkom mits deze zijn aangelijnd. En vaak zijn er per  kampeerplek 1 of 2 honden toegestaan. Heb je  meer honden die je mee wilt nemen? Neem dan eerst contact op met de desbetreffende camping. En hou daarnaast ook altijd rekening met het klimaat van het land waar je gaat kamperen. Want als jouw hond niet goed tegen de warmte kan, dan is het belangrijk om daar de juiste maatregelen voor te treffen. Kijk dan bijvoorbeeld naar een bodycooler. Dit is handig voor hete dagen, maar is ook een oplossing voor lange en warme autoritten.

Een hond mee in een de camper?

Reis je met een camper? Dan is het in de meeste landen verplicht om je hond in een bench te vervoeren. Het voordeel van een bench is dat je zo ook gelijk een veilige plek voor je hond creëert. Deze kun je, eenmaal op de bestemming aangekomen, uiteraard nog steeds als dé veilige en bovendien slaapplaats van je hond gebruiken. Twee vliegen in één klap dus!