Op een leuke campervakantie met je familie

17 februari 2023 Off By admin

Heb je voor het eerst een kampeertrip met het gezin gepland, maar ben je nog een beetje huiverig over hoe deze zal voorlopen? Een kampeervakantie is goed voor het hele gezin. Maar uiteraard is de sfeer van de trip het belangrijkste voor het hele gezin. Dus zorg voor genoeg entertainment zoals bordspelletjes of zelfs trampolines bij de tent. In dit artikel geven we je de beste tips voor een perfecte kampeervakantie met het hele gezin!

Zorg voor entertainment

Of je nu super actieve of hele rustige kinderen hebt, zorg voor voldoende en de juiste entertainment. Vooral voor de rustige uurtjes of de dagen dat het weer wat minder is, is dit belangrijk. Dus vergeet buitenspeelgoed zoals balspelen niet, of neem bijvoorbeeld een Salta trampoline mee voor de actieve kids. Maar ook strips en boeken zijn handig om mee te nemen. 

Kies de juiste camping

Bedenk voordat je de camping boekt goed wat je verwacht van je accommodatie. Wil je juist liever een grote luxe camping met veel entertainment of ga je liever voor een primitieve en kleinschalige camping? Er zijn tal van verschillende soorten campings te vinden, dus bedenk allereerst welke het beste bij je past!

Zorg voor de juiste accessoires en kleding 

Op een camping kan het s nachts erg afkoelen. Zorg daarom altijd voor de juiste kleding zoals warme pyjama’s en lekkere warme wollen dekentjes. Slapen jullie op een luchtbed? Zorg dan voor het juiste isolatiemateriaal onder het luchtbed, zodat de kou niet vanaf de grond optrekt. Vergeet ook de badjassen niet, deze zijn ideaal voor het douchen. Zo heb je geen gedoe met omkleden in kleine douchehokjes.. Zorg ook voor voldoende zaklampen, en geef ieder een eigen zaklamp. Dit is handig voor de donkere avonden op de camping.

Het juiste schoeisel

Neem altijd gemakkelijke schoenen mee voor het hele gezin. Schoenen gaan op een camping  namelijk heel vaak aan en uit. Dus zorg voor handige sandalen of instappers. Regenlaarzen zijn uiteraard ook een echte must! In de ochtenden kan het gras erg nat zijn van de dauw en het er kan natuurlijk altijd een slechte dag met regen tussen zitten. Met regenlaarzen zorg je op dit soort dagen en in de vroege ochtend voor droge voetjes!

Zorg voor de perfecte tent

Kamperen kun je zo luxe of primitief mogelijk maken als jezelf wilt. Tegenwoordig zijn er tal van luxe tenten en accessoires te vinden om je kampeervakantie aangenamer te laten verlopen. Huur bijvoorbeeld een compleet ingerichte grote safaritent met gewone bedden, deze zijn vaak zelfs voorzien van een koelkast en een een keukenblok. Kies dus voor een tent die bij jou en je gezin past, zodat je de gehele vakantie van alle gemakken voorzien bent!

Zo voor creativiteit!

Een vakantie is het perfecte moment om samen met het gezin creatieve talenten te ontwikkelen. Neem daarom bijvoorbeeld verf- en tekenspullen mee en maak gezamenlijk schilderijtjes of tekeningen van de omgeving. Of verzamel schelpen en takken en maak hier een mooi kunstwerk van. Zo creëer je naast mooie herinneringen ook een mooi zelfgemaakt souvenir als aandenken aan je kampeervakantie!