Tips voor een veilige campervakantie

9 december 2022 Off By admin

Een camper aanschaffen, is een flinke investering. Als je op reis gaat met je camper wil je dan ook voorkomen dat je schade hebt, er wordt ingebroken of dat je vakantiehuis op wielen wordt gestolen. Hoe kun je het beste genieten van een veilige campervakantie? Hier volgen een aantal tips.

Sluit een goede verzekering af voor je camper

Een onbezorgde campervakantie begint natuurlijk met een goede verzekering. Nu mag je sowieso niet onverzekerd de weg op, maar het loont de moeite om eens goed te informeren welke verzekering het beste bij jou past. 

Een WA verzekering dekt alleen de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar kun je ook rekenen op hulp onderweg bij een ongeval? Dat zal per verzekeraar verschillen. Met een WA + (beperkt casco) verzekering zit je alweer wat rustiger achter het stuur en ben je onder andere verzekerd tegen diefstal, brand, storm of een aanrijding met loslopende dieren. 

Veroorzaak je een aanrijding, dan krijg je schade aan je eigen camper pas vergoed bij een WA + (volledig casco) verzekering. Aan elke verzekering hangt een prijskaartje. Het is aan jou om de risico’s af te wegen en de juiste keuze te maken.

Zorg dat je camper goed beveiligd is

Ook al ben je verzekerd tegen diefstal, je wilt dat toch graag voorkomen. Je zult maar merken dat er vreemden in jouw camper zijn geweest en waardevolle spullen hebben meegenomen. Dan is dat een zware domper op je campervakantie. Het is helemaal een ramp wanneer blijkt dat je camper is gestolen. Jouw huis op wielen en de hele inboedel opeens foetsie. Dan valt je vakantie helemaal in duigen.

Een van de manieren om je camper goed te beveiligen, is een versnellingsbakslot van Bearlock te laten inbouwen. Met een dergelijk slot kan de versnellingspook niet meer bewegen. Dieven zullen raar opkijken als zij achter het stuur plaatsnemen en blijkt dat ze niet kunnen wegrijden. Dit komt omdat je de versnellingspook alleen kunt ontgrendelen met een speciale sleutel en die heb jij natuurlijk veilig op zak. 

Ook een motorkapslot van Bearlock bewijst je een goede dienst. Sommige dieven hebben het namelijk gemunt op bepaalde onderdelen die zich onder je motorkap bevinden. Dankzij een vergrendeld motorkapslot geef je hen geen kans.

Veilig achter het stuur met een achteruitrijcamera

Achter het stuur moet je goed zicht hebben op wat er achter en rondom je kampeerwagen gebeurt. Of je nu gaat invoegen, een ander voertuig wilt inhalen, of wilt parkeren, een achteruitrijcamera kan je daarbij helpen. Het voordeel van zo’n camera is dat je in tegenstelling tot een achteruitkijkspiegel, de gehele dode hoek kunt overzien. Ook dat draagt bij aan een veilige campervakantie.