Wat heb je nodig tijdens een camperreis?

17 februari 2023 Off By admin

Ga je voor het eerst met het gezin in een camper op reis en heb je geen idee wat je hier allemaal voor nodig hebt? Dan is dit artikel perfect om erachter te komen wat je allemaal nodig hebt voor de perfecte kampeervakantie! Zo vertellen we je welke slaapmatten of slaapzakken je het beste kunt gebruiken en welke tuinstoelen handig zijn op de camping! Met deze tips heb je de belangrijkste keuzes voor je kampeervakantie al gemaakt en volgt de rest vanzelf!

Waar moet je allemaal over nadenken als je voor het eerst gaat  kamperen?

We zetten hier een de belangrijkste dingen op een rij die je vooral niet moet vergeten voor je eerste kampeervakantie. Neem de tijd om goed kookgerei uit te kiezen en zorg voor de juiste verlichting en parasols zodat je zowel s avonds als overdag comfortabel buiten kan zitten. Een koelbox of klein koelkastje zijn ook onmisbaar om je voedsel en drankjes lekker koel te houden.  Het kan in het begin een overwhelming zijn, vooral als je voor het eerst op reis gaat met een camper, of zelfs voor het eerst gaat kamperen. Want waar moet je allemaal aan denken en wat moet heb je nodig onderweg? Begin bij de basis en kijk naar wat je écht nodig hebt. Uiteraard is kamperen anders dan je compleet in de watten laten leggen in een vijf sterren resort. Maar ook kamperen kan tegenwoordig een stuk luxer dan je misschien denkt. Zorg vooral voor de juiste middelen en creëer zo jouw gewenste comfort! 

Ga niet te zwaar beladen de weg op

Met een rijbewijs B mag je al een camper besturen met een massa van maximaal 3500 kilo. Ook voor je eigen veiligheid is het belangrijk om de camper niet te zwaar te beladen, want een zwaar beladen camper remt slecht! Bovendien kun je een boete krijgen als deze overladen is. Daarnaast kost het meer brandstof. Genoeg redenen dus om op het gewicht van de camper te letten. Twijfel je over het gewicht? Dan zijn er veel garages waar je de camper kan laten wegen voor je vertrekt!  

Zorg voor goed zitcomfort

Goede stoelen op de camping is van groot belang. Zowel het ontbijten, als lekker luieren in de zon of lekker lang tafelen in de avond, is fijner in een goede stoel. Kies voor een goede tuinstoel die je ook thuis weer kunt gebruiken en test de stoel naar keuze vooraf. Want niks is natuurlijk vervelender dan een onstabiele stoel!  Ga voor een relaxstoel of voor een stoel met verschillende standen en zorg voor extra reisgemak.

Slapen op de camping

Er zijn tal van slaapmatten en slaapzakken te vinden in diverse prijsklasse. Onze tip is om vooral niet te besparen op je slaapmat of slaapzak. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je overdag beter functioneert. Een slechte nachtrust is het prijsverschil uiteraard niet waard. Dus lees vooraf recensies of laat je adviseren in een kampeerwinkel zodat je met de juiste uitrusting aan je kampeervakantie kunt beginnen. Een goed begin is immers het halve werk!