5 unieke kampeer bestemmingen in Europa uitgelicht

5 unieke kampeer bestemmingen in Europa uitgelicht

23 september 2019 0 By admin

Veel Nederlanders gaan zomers kamperen in Europa. De meeste landen zijn binnen een dag of twee met de auto te bereiken en in vrijwel elk Europees land vind je de meest prachtige campings. Frankrijk en Italië worden veel bezocht, maar ook landen als Oostenrijk en Duitsland. Heb jij al gekampeerd in deze landen en ben je op zoek naar een nieuwe bestemming? Wij hebben 5 unieke kampeer bestemmingen in Europa op een rijtje gezet! 

Asturië – Spanje 

Asturië is een regio in het noorden van Spanje met een geweldige historie. Hier zijn meerdere resten gevonden uit de steentijd en in het stadje Oviedo worden deze in verschillende musea tentoongesteld. Een ander hoogtepunt van deze regio is de unieke natuur. In het nationaal park ‘Picos de Europa’ vind je een indrukwekkende natuur bestaande uit rotsen, kliffen en dichte bebossing. Hier kun je onder andere raften, kajakken en het park verkennen vanuit een kabelbaan. Je vindt in Astorië een aantal bijzondere campings, omringd door prachtige, ruige natuur. Ideaal voor een heerlijk ontspannen kampeervakantie met de kinderen! 

Istrië – Kroatië 

Een andere streek die nog vrij onbekend is onder de Nederlandse kampeerders is Istrië. Istrië is een Kroatisch schiereiland in de Adriatische zee. Je vindt hier prachtige badplaatsen, lange stranden en culturele kustdorpjes. Ook het binnenland is een echte aanrader. Hier vind je indrukwekkende watervallen en gigantische natuurgebieden. Dé perfecte combinatie tussen een strand- en natuurvakantie! 

Trogir, Historisch Centrum, Stad, Haven

Møn – Denemarken 

Op het Deense eiland Møn vind je meerdere campings, waaronder 5 sterren campings. Møn is eenvoudig te bereiken via een van de twee bruggen die het eiland met het vaste land verbinden. De natuur is hier zeer gevarieerd, zo vind je er moerassen, strandweiden, uitgestrekte bossen, hoge kliffen en natuurlijk prachtig witte zandstranden. Genoeg te zien en te doen dus! 

Bled – Slovenië 

Slovenië is een land wat vaak over het hoofd gezien wordt. Dit is jammer, aangezien Slovenië een ideale kampeerbestemming is. Qua natuur doet Slovenië een beetje denken aan Oostenrijk, maar het is hier een stuk goedkoper. Je kunt hier geweldig wandelen (er ligt hier meer dan 10.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden), de hoofdstad Ljubljana is prachtig voor een dagtrip én er zijn gezellige kustdorpjes te vinden. Sla vooral het Bled meer niet over. Dit prachtig heldere meer is ideaal om af te koelen op een warme dag! 

Bled, Eiland, Kerk, Pittoreske, Slovenië, Val, Herfst

Balatonmeer – Hongarije

We sluiten deze lijst af met het Balatonmeer in Hongarije. Dit meer is het grootste meer van Centraal-Europa. Aan de oevers van dit meer vind je honderden campings, waar je geweldig ontspannen kunt kamperen. Het klimaat is mild; niet te warm en niet te koud. Bovendien is de Hongaarse keuken een waar genot en is het een zeer gastvrij volk! Ook voor kinderen is er op het meer genoeg te doen en daarnaast bevinden zich in de omgeving een aantal middeleeuwse kastelen en gigantische avonturenparken. Kortom, een kampeervakantie in Hongarije is leuk voor het hele gezin!