De ultieme roadtrip route door de Algarve

De ultieme roadtrip route door de Algarve

8 september 2019 0 By admin

Een roadtrip maken door de Portugese Algarve is ideaal om te doen met een camper. Een camper geeft vrijheid en je kunt optimaal genieten van de vele mogelijkheden die de Algarve biedt. Hierbij daarom enkele tips voor het maken van een roadtrip door de Algarve, waarbij je mooie plaatsen, prachtige stranden en verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken. 

Een van de meest populairste gebieden om te bezoeken voor een vakantie is de Algarve, waarbij Faro en Albufeira de bekendste plekken zijn. Je kunt met de camper vanuit Nederland naar de Algarve rijden, maar het is ook mogelijk om naar Faro te vliegen en vanaf daar een camper te huren. Het grote voordeel aan Portugal is dat je vrijwel overal mag wildkamperen. Je kunt daarbij op schitterende plekken je camper stilzetten om daar te overnachten. Overnachten mag overigens niet in nationale parken en de Algarve heeft nog enkele extra regels betreffende het wildkamperen. Overnachten mag je wel op vrijwel elke parkeerplek, tenzij anders aangegeven. Er zijn parkeerplekken te vinden op zeer afgelegen plekken, dus je hoeft niet bang te zijn dat elke parkeerplek vol staat met campers en zo kampeer je toch nog op een zeer unieke en mooi plekken.

Praia Carvoeiro

Het dorpje Praia Carvoeiro is een ideale plaats om je roadtrip te starten. Dit dorpje is een klein en pittoresk badplaatsje met een klein strandje. Deze plek is dus ideaal om lekker in de zee te duiken en te genieten van het heerlijke weer en het warme water van de zee. Het dorpje is ingeklemd tussen hoge overhangende rotsen met gezellige witte huisjes. Deze plek is vooral aan te raden in het naseizoen, omdat het er in de zomer best wel druk kan zijn.

Silves

Wanneer je Praia Carvoeiro gezien hebt kun je doorrijden naar het plaatsje Silves. Dit dorpje lijkt een rustig en stil dorpje maar dat is niet zo. Silves kent een indrukwekkende historie en was maar liefst 1000 jaar de hoofdstad van de Algarve. Lange tijd stond Silves onder bewind van diverse Arabische koningen, waar je de invloeden nog steeds van terugziet. Toentertijd was Silves bekend als het Bagdad van het westen. De Arabische invloed kun je zien aan bijvoorbeeld het Moorse kasteel, maar het dorp heeft ook een grote kerk die je kunt bezoeken. In de omgeving stroomt de rivier de Dorade, waar je langs kunt wandelen en er is een kans dat je zelfs flamingo’s kunt spotten. Ook bevat het gebied heuvels vol met wijngaarden. 

Portimão

Wanneer je doorrijdt naar het volgende plaatsje Portimão, is het tijd om te genieten van typische Portugese gerechten, zoals seafood, met uiteraard een glas port. Het plaatsje Portimão is op zich niet zo toeristisch, maar wanneer je daar Praia da Rocha bezoekt kun je genieten van lange en uitgerekte gouden zandstranden, die overigens wel heel populair zijn. 

Lagos

Als je verder rijdt naar Lagos, dan kom je in één van de steden die bekend staat om de mooie stranden en het levendige nachtleven. Een prachtig en bekend strand met azuurblauw water, grotten en uit het water uitstekende zandrotsen is Praia Donna Ana. Wanneer je een liefhebber bent van surfen, dan zit je in Lagos helemaal goed, want het staat bekend als een echt surfgebied, met goede surfplekken die op maximaal 30 minuten rijden van Lagos liggen. Vanwege de vele surfspots kan iedereen er surfen, van ervaren surfers, tot beginners, die het surfen nog onder de knie moeten krijgen. 

Sagres en Cabo Sao Vincente

Als je houdt van spectaculaire natuur en vergezichten dan moet je doorrijden naar Sagres en Cabo Sao Vincente. Op dit uiterste puntje van Europa is het genieten van adembenemende natuur, zoals ruige kliffen en ruige golven die er hard tegen aan slaan, met veel krijsende meeuwen die boven je vliegen. Hier kan je langs de kliffen wandelen, klimmen en genieten van het fraaie uitzicht.

Bron: goboony.nl

gallery/vw-camper-336606_640