Een geavanceerde achteruitrijcamera voor je camper

7 september 2021 0 By admin

Iedereen viert de vakantie op een andere manier: de één gaat op reis met het vliegtuig om lange afstanden te overbruggen, terwijl de ander een eigen boot heeft waarmee hij of zij bijzondere reizen kan maken. Een voertuig dat in toenemende mate aan populariteit wint, is de camper. Met een camper hoef je je namelijk weinig zorgen te maken over een slaapplek, heb je al je kampeerbenodigdheden binnen handbereik en kun je zelf bepalen hoe ver je reist en hoe lang je ergens verblijft. Desondanks neemt het gevaar in het verkeer door te rijden met een camper toe, wanneer je niet beschikt over de juiste zichtoplossingen. Campers, net als vrachtwagens en tractoren, hebben namelijk een dode hoek, die het zicht op de situatie achter het voertuig belemmert. De vraag is dus: wat kun je hiertegen doen om de verkeersveiligheid te vergroten?

Veilig verkeer met een achteruitrijcamera

Doorgaans beschikken campers en vrachtwagens over een binnenspiegel, waarmee gepoogd wordt om meer zicht te krijgen op de situatie naast het voertuig. Door de dubbele achteruitrijcamera oplossing van Van Zwitserland wordt deze binnenspiegel echter overbodig, omdat er twee achteruitrijcameras camper geplaatst worden: één ter vervanging van de binnenspiegel en één voor zicht in de dode hoek. Met een monitor kan de camperbestuurder vervolgens de situatie peilen vanaf zijn stoel, waardoor de verkeers- en voertuigveiligheid aanzienlijk toenemen. Bovendien zal het achteruitrijden, invoegen, inparkeren en inhalen met het voertuig beduidend makkelijker worden, omdat de bestuurder volledig zicht heeft op de verkeerssituatie. Daarmee realiseer je niet alleen een veilige verkeersomgeving voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers.

Achteruitrijcamera laten installeren op de camper

Doordat de experts van Van Zwitserland gespecialiseerd zijn in het plaatsen van achteruitrijcamera’s, zullen zij de bekabeling professioneel installeren. Bovendien is het mogelijk om een draadloze achteruitrijcamera te laten installeren, waarmee je geen last hebt van bekabeling.