Hoe maak je je auto winterklaar?

Hoe maak je je auto winterklaar?

7 januari 2020 0 By admin

Met de winter op komst is het belangrijk om je auto klaar te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er daarom voor dat je bepaalde onderdelen in je auto hebt geregeld. Met de 4 tips hieronder ben jij klaar voor de winter.

1. Ruiten

Een van de meest gemaakte fouten is om met je handen of een doek de ramen van de auto schoon te maken. Hierdoor maak je de condens namelijk nog erger. Zorg er dus voor dat je de lucht vanuit de airconditioning richt op je ramen. Dit is een betere manier om je ramen zicht vrij te maken.

2. IJs krabber

Daarnaast is het belangrijk voor de echte koude dagen dat je een ijskrabber in de auto hebt liggen. Als het ‘s nachts heeft gevroren ligt er een dikke laag ijs over je ruiten heen waardoor je niet meer naar buiten kunt kijken. Als je dit wilt oplossen door de airco hoog te zetten kun je lang wachten. Wat je ook kunt proberen is om met een plastic zakje heet water je ruiten te ontdooien. 

3. Onderhoud

Misschien nog wel belangrijker in de winter dan in de zomer is het onderhoud van je auto. Je wilt namelijk niet langs de kant van de weg staan als ‘t vriest. Zorg er daarom voor dat je op tijd je remblokken vervangen zijn. Daarnaast kun je natuurlijk altijd kleine zaken zoals spotrepair regelen, het gehele jaar door.

4. Winterbanden

Ook aan de banden van je auto moet gedacht worden in de winter. Met winterbanden heb je meer grip op de weg en rijd je dus veiliger, ook als ‘t glad is. Plan hiervoor op tijd een afspraak in met je garage zodat je voorbereid bent om gladde wegen. Uiteraard moet je na de winter je banden weer omwisselen voor geschikte zomerbanden. De zomerbanden hebben meerdere voordelen rondom het warme weer en daarmee ook het warme asfalt.