Je eerste camperreis: onthoud deze tips!

Je eerste camperreis: onthoud deze tips!

12 september 2019 1 By admin

Al jaren huur je een vakantiehuis in Frankrijk, Spanje of Italië in de zomervakantie. Lekker relaxen en de omgeving verkennen. Toch is het al een tijdje aan het kriebelen om ooit een camperreis te maken. Je hebt ontzettend uitgekeken naar deze eerste camperreis en voelt stiekem wel een beetje stress: gaat het wel goed, hebben we wel alles geregeld? Ten eerste is het natuurlijk een erg bijzondere ervaring en wil je er zo veel mogelijk van kunnen genieten. Bereid je daarom voorafgaand aan je reis al goed voor: plan zo veel mogelijk en doe research op het internet. 

1. Huur vooraf je camper

Voor een verre reis naar Amerika of Canada is het verstandig om vooraf een camper vast te leggen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven, zowel lokale als internationale bedrijven. Daarnaast is het ook mogelijk om een volledige camperreis te boeken. Vaak kun je zelf je voorkeuren aangeven of zelf nog je reis deels wijzigen. Een camper vooraf je vakantie huren kan veel in je kosten schelen, omdat je kunt vergelijken én kunt profiteren van acties! Een ander bijkomend voordeel van vooraf je camper huren is dat je stressvrij op vakantie kunt!

2. Plan vooraf (voor een deel) je reis

Bedenken waar je heen wil, wat je wil zien en wat haalbaar is, is een must. Heb je maar 2 weken vakantie en wil je van de oost- naar de westkust? Het kan, maar het zal je meer moeite kosten dan dat het plezier op zal leveren. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je alles al precies tot op de puntjes uitwerkt, liever niet zelfs! Maar in grote lijnen is het wel belangrijk om te weten naar welke plaatsen je wil en wat je route zal gaan zijn. 

3. Camperplaats of camping?

Lees je vooraf in over de mogelijkheden van wildkamperen, een camperplaats huren of een plekje op de camping. In sommige landen is wild kamperen verboden en zal je dus op zoek moeten naar een camperplaats of camping. Een camperplaats is over het algemeen genomen de helft goedkoper dan een plaats op de camping, maar zo heeft ieder toch zijn voorkeuren. Een handige app voor het zoeken van camperplaatsen, campings of wild kampeer mogelijkheden is de app ‘campercontact’ van NKC. Een handig overzicht met alle mogelijkheden in de buurt waar je maar wil!

4. Vergeet de waterpas niet..

Ervaren kampeerders kennen inmiddels al de functie van een waterpas gebruiken voor kampeermiddelen. Maar als je voor de eerste keer met je camper weggaat, is het wel handig om te weten waar deze waterpas nou voor dient. Het is belangrijk dat je de camper (zo goed als) waterpas neerzet, al dan niet op een waterpas ondergrond of met wiggen onder de wielen. Een afvoer als hoogste punt van je camper zal ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het water niet goed wegloopt. Laat dat nou niet zo fris zijn! 

5. Campergidsen

Handige boekjes voor vakantie en tijdens je reis zijn helpend: een handige gids van het land waar je jouw roadtrip met de camper maakt of een informatief boekje over het land zelf. Altijd handig!

6. Tank op tijd!

In Nederland is het nog niet zo’n probleem: daar staat zeker elke 50 kilometer, maar meestal nog veel vaker, wel een benzine pomp. Deze tip is dan ook vooral voor camperreizen in Amerika of Canada. Als je daar eenmaal op de Highway zit, kan het zomaar zijn dat je voor een verrassing komt te staan. Het is niet gek als je 150 kilometer lang geen benzinepomp tegenkomt. Dus twijfel je of is je tank nog maar een kwart vol? Tank! Langs de Highway stil komen te staan, is wel het laatste dat je wil. Zorg er altijd voor dat je een reserve kannetje met benzine in je camper hebt staan, dan ben je zeker veilig op een Highway!

Stacaravan, Caravan, Road Trip, Reizen, Usa, De Weg