Kamperen met kinderen, waar houdt je rekening mee?

11 oktober 2019 0 By admin

Wat is praktisch, wat wil je en waar ga je voor? Er zijn vele mogelijkheden wat betreft het kamperen zelf, maar wat is nou eigenlijk de kant die je uiteindelijk op wilt gaan? Je kunt er voor kiezen totáál back to basic te gaan, met alle gevolgen van dien, of het eens wat luxer en gemakkelijker aan te pakken. Wij geven je hieronder een paar punten om eens goed over na te denken:

  • Indien je besluit in een tent te overnachten, houdt dan als eerste rekening met de nachten. Al denk je naar een zonnige bestemming op vakantie te gaan; wanneer je in je eigen opgezette tentje licht, eventueel opgewarmd door man en kind, kan het vooral ‘s nachts op de meeste nog steeds erg afkoelen. Je kunt het beter te warm hebben, dan te koud. Koop een goede dikke slaapzak en zorg voor een fijne fundering van een zachte slaapmat. 
  • Ga het liefste altijd, helemaal als nieuweling in de kampeerwereld, naar een outdoor winkel voor informatie. Zij kunnen precies inspelen op jouw wensen en behoeftes, ook voor het kamperen inclusief kinderen, en houden misschien rekening met bepaalde punten waar jij nog helemaal niet over hebt nagedacht. 
  • Houdt er rekening mee of de camping kindvriendelijk is of dat het een kampeergebied is gebaseerd op rust en bedoeld voor alleen volwassenen.
  • Leuk of niet leuk; Neem altijd een verbanddoos of first aid kit mee. Zowel voor je zelf als voor je kids. Een ongeluk zit in een klein hoekje en helemaal op een vakantie met een kleintje kun je maar beter voorbereid zijn en een oogje in het zeil houden bij het koken op je gasbrander. 
  • Al zullen je kinderen vast over de camping heen banjeren, zorg toch voor een goede hygiëne. Antibacteriële handzeep komt altijd van pas!

Camping 2000 in het Tsjechische Januv Dul is een voorbeeld van een kindvriendelijke camping waar je alle kanten mee op kan. Ze bieden verschillende overnachtingsmogelijkheden aan zoals het opzetten van je eigen tent of het bezitten van je eigen stacaravan. Mocht je toch willen gaan voor een kampeergevoel waarbij je je minder van te voren hoeft voor te bereiden, dan bieden ze ook de mogelijkheden tot het overnachten in een luxe tent voorzien van keuken of het slapen in een luxe vakantiewoning.

Bron: Camping 2000