Moet ik een verhuisbedrijf inschakelen of het zelf doen?

22 juli 2021 0 By admin

Je kunt er niet omheen: Een verhuizing – of het nu aan de andere kant van de stad is of aan de andere kant van het land, kost tijd, stress en geld. En voordat je gaat verhuizen, moet je nog veel uitzoeken. Hoe gaat je al het inpakken aanpakken? Wie gaat jouw spullen eigenlijk verhuizen? En wat gaat dit alles je kosten?

Voor sommigen is het inhuren van professionele verhuizers het juiste antwoord. De stress van het inpakken, tillen en vervoeren van jouw spullen is het geld meer dan waard. Voor anderen is het besparen van geld door een doe-het-zelf verhuizing de juiste manier. Er zijn ook manieren om je diensten te mixen en te matchen om de hulp te krijgen die je echt nodig hebt.

Om de juiste keuze voor jou en je familie te maken, moet je een aantal factoren in overweging nemen. Verhuisbedrijf Direct is hier met de nodige stappen die je moet nemen om een vlotte verhuizing te plannen.

Een stap-voor-stap handleiding om te bepalen of je professionele verhuizers moet inhuren:

Stap 1: kijk naar je schema

Dus je hebt die nieuwe baan gekregen waardoor je naar een andere stad verhuist, maar het probleem is dat je een maand de tijd hebt om te verhuizen. Of misschien heb je jouw huidige huis verkocht en de kopers verteld dat je in de komende weken kunt sluiten.

Wat de levensomstandigheden ook zijn (en we weten dat er veel zijn rondom je verhuizing), tijd is één van je grootste schaarsten. Als je de tijd heeft om je spullen te organiseren, in te pakken, in te laden en te vervoeren, kan je misschien zelf verhuizen. Maar als je geen tijd hebt of, eerlijk gezegd, geen zin hebt om de tijd te nemen om te verhuizen, kan je overwegen om professionals in te huren.

Ga met je gezin om de tafel zitten en wees eerlijk tegen jezelf. Bespreek de tijd die nodig is om te verhuizen en vergelijk die met de tijd die het leven toelaat. Op die manier kan je bepalen of het inhuren van verhuizers de juiste manier is.

Stap 2: Overweeg de verschillende verhuismethoden

Tegenwoordig zijn er meer opties dan ooit als het gaat om het inhuren van professionele verhuizers. Maar het inschakelen van professionele hulp bij je verhuizing hoeft geen alles-of-niets aanpak te zijn. Er zijn manieren om de stress te verminderen terwijl je ook rekening houdt met je portemonnee door middel van verschillende hybride verhuistechnieken.

Om de beste beslissing te nemen op basis van je verhuisbehoeften, moet je weten welke soorten diensten er zijn, te beginnen met deze vier brede benaderingen:

Doe een doe-het-zelf verhuizing:

Deze aanpak is voor degenen die geen ruimte in hun verhuisbudget hebben om professionele verhuizers in te huren of gewoon natuurlijke doe-het-zelvers zijn. Ervoor kiezen om zelf te verhuizen kan je geld besparen, maar zal extra tijd, moeite en voorbereiding vereisen. Je zal verhuisbenodigdheden moeten kopen (zoals dozen, pakpapier, tape, enz.), een verhuiswagen moeten huren en hulp moeten vragen bij het zware tilwerk.