Reistips voor je vakantie naar Turkije

Reistips voor je vakantie naar Turkije

17 september 2019 0 By admin

Turkije is een prachtig vakantieland. Er zijn veel zonuren, het land heeft een rijke geschiedenis en er zijn prachtige stranden en mooie steden om te bezoeken. Niet gek dus dat er elk jaar weer enorm veel mensen op vakantie naar Turkije gaan. Ben jij ook van plan om binnenkort naar Turkije op vakantie te gaan, maar weet je nog niet goed waarheen? Wij hebben enkele prachtige locaties en een paar reistips voor je op een rij gezet.

Prachtige gebouwen en veel musea

Als je naar Turkije op vakantie gaat is het zeker leuk om een bezoek aan Istanbul te brengen. Istanbul is de grootste stad van Turkije en ligt zowel in Europa als in Azië. Daarnaast is de stad een van de oudste steden van de wereld. Deze unieke combinatie zie je zeker terug in de stad. Er zijn veel musea en prachtige oude gebouwen, maar de stad heeft ook een modern centrum en veel uitgaansgelegenheden. Je zult je hierdoor zeker niet vervelen in de stad, er is voor iedereen iets leuks te vinden.

Lekker niks doen op het strand

Turkije is niet alleen een prachtig land om te bezoeken voor haar mooie steden. Turkije heeft namelijk ook een lange kustlijn met witte stranden. Ook voor een strandvakantie zit je hier dus zeker goed. Een bekende badplaats in Turkije is Alanya. In deze stad kun je heerlijk luieren op het strand en er worden verschillende bootexcursies aangeboden. Niet alleen op het strand, maar in de stad zelf zijn ook veel bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Damlatas grot of het kasteel van Alanya.

Praktische tips

Turkije is een prachtig vakantieland, maar er zijn enkele dingen die je moet regelen voor je van je vakantie kunt genieten. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een visum aan te vragen. Om dit te doen heb je een geldige id-kaart of paspoort nodig. Je kunt eenvoudig online een visum Turkije aanvragen. Met het visum mag je maximaal negentig dagen in Turkije verblijven. Daarnaast is belangrijk om te weten dat ze in Turkije niet met de euro betalen. Houd er dus rekening mee dat je euro’s moet omwisselen voor Turkse lira.

Kathedraal, Istanbul, Land Turkije, vakantie