Tips voor een roadtrip maken door Europa

Tips voor een roadtrip maken door Europa

22 december 2020 0 By admin

Het is erg handig om van te voren te bedenken waar je heen wilt en wat je wilt gaan doen tijdens een roadtrip door Europa. Je wilt niet vastlopen tijdens je roadtrip niet wetende waar je verder heen wilt. Om van te voren te bedenken welke route je wilt nemen, is het ook handig te bepalen hoelang je wilt gaan en wat je allemaal wilt bezoeken. Zo kun je bepaalde keuzes maken waar je naartoe wil gaan en hoelang je ergens wilt blijven. 

Bezoek de mooiste plekken

Veel mensen weten niet hoe mooi Europa eigenlijk is. Er zijn veel plekken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Bijvoorbeeld de Vogezen in Frankrijk. Als je van een mooi uitzicht houdt is deze plek zeker iets voor jou. Wat ook zeker een aanrader is, is Snaefellsnes. Dit is een schiereiland ten westen van IJsland. Het wordt ook wel ‘’IJsland in het klein’’ genoemd. Het is een erg mooi natuurgebied. Je kunt hier genieten van het uitzicht op de mooie watervallen. Mensen zeggen ook wel dat het voelt als een natuurwonder, dat zegt natuurlijk veel over hoe mooi het daar wel niet is. In Italië heb je ook erg mooie plekken. Zo heb je bijvoorbeeld Montalcino. Je kunt bijvoorbeeld een tour maken door de wijngaarden en olijfbomen van Montalcino. Er zijn nog veel meer plekken in Europa die ontzettend mooi zijn waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord,

 Huur een goede camper 

 Het is van belang om een goede camper te huren. Je slaapt er natuurlijk een paar weken, of misschien zelfs maanden in. Je wilt  natuurlijk niet dat je een camper hebt van een slechte kwaliteit. De camper is eigenlijk je woning voor de tijd dat je aan het roadtrippen bent. Je camper moet de hele roadtrip mee kunnen. Een camper huren is dan ook ideaal. Je hoeft hierbij niet elke keer een hotel en onderkomen te regelen. Vaak moet je wel een camping regelen. Op veel campings is er altijd wel een niet al te duur plekje vrij om een nacht of een paar nachtjes te verblijven met de camper. Ook zou je op sommige plekken een nachtje kunnen blijven slapen met de camper op een parkeerplaats.  Een roadtrip maken met de camper door Europa is een hartstikke mooie en leuke ervaring, zo’n ervaring wil je niet missen!

Maak de roadtrip niet te duur

Je kunt een roadtrip zo duur maken als je zelf wilt. Je hoeft niet per se elke dag uit eten te gaan. Je kunt in de camper ook een heerlijke salade of pasta klaarmaken. Voor lunch en ontbijt hoef je ook niet veel geld uit te geven. Als je gewoon naar de winkel gaat en daar een zak met brood koopt en wat beleg, kan je daar zeker een paar dagen mee doen. Dit is veel goedkoper dan elke dag of elke week ergens te moeten ontbijten, lunchen of dineren. Zo hoeft de roadtrip niet al te duur te worden en kan je zonder al te veel geld uit te geven  genieten van de plaatsen die je bezoekt.