Veilig op avontuur met een achteruitrijcamera voor je camper

7 september 2021 0 By admin

Reizen met de camper door Europa wint aan populariteit, waardoor meer en meer mensen met een camper op vakantie gaan. Het reizen met dit vervoersmiddel biedt namelijk grote voordelen; zo hoef je op geen enkele bestemming een accommodatie te boeken en zijn al je kampeerbenodigdheden binnen handbereik. Bovendien zie je veel meer van de reis zelf, wanneer je met een camper naar het buitenland vertrekt. Dit in tegenstelling tot het vliegtuig, waarmee je binnen een handomdraai op de vakantiebestemming aankomt en na twee weken weer vlug vertrekt. Ondanks deze voordelen is het geen gemakkelijke opgave om met een camper te manoeuvreren, aangezien het voertuig van grote formaat is. Hierdoor kun je als bestuurder mogelijk problemen ervaren met het achteruitrijden en invoegen én krijg je te maken met een dode hoek. 

Achteruitrijcamera’s als zichtoplossing

Ga jij binnenkort ook op vakantie met de camper, maar maak jij je zorgen over het beperkte zicht vanaf de bestuurdersstoel? Aarzel dan geen moment langer om een achteruitrijcamera camper aan te schaffen! Bestuurders van campers krijgen namelijk doorgaans vaak te maken met een dode hoek, waardoor het zicht beperkt wordt en de bestuurder geen idee heeft van de situatie die plaatsvindt achter zijn of haar camper. Als gevolg hiervan kunnen er ongelukken plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Een achteruitrijcamera inbouwen biedt aanzienlijk veel voordelen voor wat betreft het zicht van de bestuurder tijdens dit soort situaties en gedurende het invoegen, inparkeren, achteruitrijden en inhalen. De bestuurder kan namelijk op een monitor zicht krijgen op de situatie achter het voertuig, waardoor hij of zij veel gerichter kan handelen tijdens het rijden.

Ben jij benieuwd wat de Achteruitrijcamerawinkel jou als camperbestuurder te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje op de website van het bedrijf voor meer informatie over de verschillen tussen en de specificaties van diverse achteruitrijcamera’s!