Welke aanhangwagens zijn er

Welke aanhangwagens zijn er

21 april 2020 0 By admin

Een aanhangwagen is handig wanneer je gaat verhuizen of om een andere reden veel spullen moet vervoeren. Een kar huren is handig maar niet altijd eenvoudig. Er zijn veel verschillende aanhangers waar je uit kunt kiezen en het is voor veel mensen een groot raadsel welke aanhanger zij nodig hebben. Zo zijn er speciale paardentrailers voor wanneer je paarden wil vervoeren, maar zijn er in aanhangwagens ook verschillen afhankelijk van het gewicht dat je wil vervoeren. Als je gaat verhuizen heb je bijvoorbeeld een andere behoefte dan wanneer je op wintersport gaat en daarvoor wel wat extra vervoer kan gebruiken. Dit zijn de verschillende type aanhangers, voor klein en groot vervoer.

Oplegger of trailer

Een oplegger vervoert het gewicht door een trekkend voertuig. Deze kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vervoer van zeecontainers. Een oplegger wordt meestal geplaatst op een vrachtwagen, waarbij deze dus steunt op het voertuig. De oplegger is vaak ge├»soleerd en wordt daardoor ook veel gebruikt om tijdens het vervoer eten koud of warm te houden. De oplegger of trailer wordt in de meeste gevallen gebruikt voor transport van veel en grote goederen door bedrijven. Voor een particulier is deze vorm van vervoer dan ook vaak niet het meest gebruikelijke. 

Autonome aanhangwagen

Deze aanhangwagen heeft in tegenstelling tot de oplegger meerdere assen. Deze zitten aan beide zijde van de wagen. Het aantal assen dat de wagen heeft bepaald ook hoeveel gewicht er vervoerd kan worden. Dit kan erg oplopen omdat de verdeling van assen zorgt voor een hoge stabiliteit tijdens het vervoer. Voor zwaar vervoer is deze aanhangwagen dus erg handig.

Middenasaanhangwagen

Een middenasaanhangwagen kan een stuk minder gewicht vervoeren dan de autonome aanhangwagen. Deze wagen wordt aan een trekhaak gekoppeld waarbij het zwaartepunt in het midden is. Met de middenasaanhangwagen heb je veel laadruimte en achteruit rijden is ook relatief makkelijk. Wel belangrijk is, is dat je bij deze wagen het zwaartepunt altijd in het midden moet zitten, anders kan je rit zomaar eens gevaarlijk worden. Natuurlijk zijn dit niet alle aanhangwagens. Binnen deze categorie├źn zitten weer heel veel variaties. Een verhuurder van aanhangwagens kan je hier ook alles over vertellen en je ook adviseren over het type dat het beste bij jou wensen past. Voor lezers in de omgeving in Amsterdam die op zoek zijn naar een aanhanger kan aanhanger huren Amsterdam uitkomst bieden.